Pri Kompoljah se je prevrnilo vozilo, v Domžalah pa iztekalo gorivo

Danes popoldan so imeli poklicni gasilci CPV Domžale polne roke dela, saj so morali v roku pol ure intervenirati kar dvakrat in sicer obakrat na avtocesti. Ker sta bili na terenu dve izmeni, so iz Regijskega centra za obveščanje v pripravljenost poklicali še enoto PGD Domžale-mesto.

Ob 14.14 uri so bili poklicni gasilci CPV Domžale napoteni na avtocesto pri izvozu Domžale, kjer je iz smeri Maribora iz poškodovanega rezervarja tovornega vozila iztekalo gorivo. Po besedah vodje izmene CPV Domžale Janija Jeraja, so gasilci takoj po prihodu najprej zavarovali kraj dogodka, nato pa prečrpali preostalo gorivo iz rezervoarja ter očistili onesnaženje na cestišču.

Druga izmena CPV Domžale, ki jo je vodil Matjaž Korošec, pa je bila ob14.41 uri napotena proti Lukovici, kjer se je 500 metrov pred cestninsko postajo Kompolje prevrnilo osebno vozilo. Kot nam je povedal Korošec, so gasilci zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, na vozilu odklopili akumulator, ter posuli cestišče z vpojnim sredstvom. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Domžale. Zaradi nesreče je bila avtocesta zaprta za ves promet v smeri Maribora za 40 minut.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CPV Domžale
Komentarji uporabnikov