Pri izvozu avtoceste v Blagovici trčili osebni vozili, dve osebi poškodovani

Danes, okrog 12.30 ure sta v križišču regionalne ceste na izvozu iz avtocesta v Blagovici trčili osebni vozili. V nesreči sta dve osebi utrpeli poškodbe in bili s strani reševalcev prepeljani v UKC Ljubljana.

Matjaž Hribar, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posedovala skupaj z gasilci PGD Blagovica, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči dveh osebnih vozil na izvozu iz avtoceste v Blagovici obveščeni ob 12.36 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Domžale, pomagali pri prenosu ponesrečenih oseb do reševalnega vozila, posuli cestišče razlitih motornih tekočin in usmerjali promet do prihoda policije. Reševalci so poškodovani osebi prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih policije, je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti.

Hribar nam je še povedal, da so v jutranjih urah posredovali tudi na tehnični intervenciji in sicer so bili ob 8.12 uri zaprošeni za pomoč pri odpiranju vrat stanovanjske hiše v Brezjah pri Dobu. Za pomoč so zaprosili svojci, saj se njihova starejša sorodnica ni odzivala na njihove klice. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata ter omogočili vstop reševalcem NMP Domžale do občanke, ki je ležala na postelji. Reševalci so v nadaljevanju oskrbeli občanko.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi