Pri Ihanu trčila osebno vozilo in motorist, ki je v nesreči utrpel hujše poškodbe

Danes nekaj pred 14. uro je na lokalni cesti Brdo pri Ihanu – Dobovlje prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in motorist, ki je v nesreči utrpel hujše poškodbe in bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana.

Matjaž Korošec, vodja III. izmen poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči osebnega vozila znamke Citroen C3 in motornega vozila, ki se je pripetila na cesti Brdo pri Ihanu – Dobovlje, obveščeni ob 13.46 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale, ki so ga nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi z nesrečo povedali, da so policisti ugotovili, da je 18-letnik tega dne ob 13.42 vozil lastno motorno kolo znamke Honda XL-125  po lokalni cesti ki povezuje naselje Brdo nad Ihanom z naseljem Dobovlje. Ko je z motornim kolesom pripeljal do levega ostrega nepreglednega ovinka, ki poteka po klancu v vzponu, pa z motornim kolesom ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje (kršitev 2. odstavka 37. člena ZPrCP). Takrat je  pravilno iz nasprotne smeri pripeljala 24-letna voznica osebnega avtomobila Citroen C3. Po trčenju je motorist padel z motornega kolesa in obležal na vozišču. V nesreči je utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi