Pri Domžalah zaradi prevrnjene cisterne trčila osebno in kombinirano vozilo, v Zgornji Javorščici osebno vozilo trčilo v škarpo

Poklicni gasilci CZR Domžale so danes v času dobrih treh ur posredovali na dveh prometnih nesrečah. Okrog 10. ure so bili obveščeni o naletu osebnega in kombiniranega vozila na štajerski avtocesti v bližini izvoza Domžale proti Ljubljani, kjer je ena oseba utrpela poškodbe. Okrog 13. ure pa so bili obveščeni o prometni nesreči v Zgornji Javorščici v občini Moravče, kjer je osebno vozilo trčilo v betonsko škarpo. V tej nesreči sta dve osebi utrpeli poškodbe.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 10.00 uri obveščeni o naletu osebnega in kombiniranega vozila na štajerski avtocesti za izvozom za Domžale. Do nesreče naj bi prišlo v času, ko se je osebnemu vozilu iz prikolice prevrnila 1000 litrska PVC posoda in obstala na prehitevalnem pasu. Nekaj vozil se je uspelo ogniti cisterni in so lahko pravočasno zapeljali na vozni pas, voznik kombiniranega vozila pa tega ni mogel storiti in je močno zavrl, zaradi česar je nato voznik osebnega vozila, ki je vozil za njim trčil v njega.

Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu, nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovane sopotnice v osebnem vozilu, posuli cestišče razlitih motornih tekočin ter poškodovano osebno vozilo premaknili z prehitevalnega na odstavni pas. Na kraju so bili prisotni tudi policisti in delavci Darsa.

Ob 13. uri pa so bili poklicni gasilci obveščeni o prometni nesreči osebnega vozila v Zgornji Javorščici v občini Moravče, ki je trčilo v betonsko škarpo. Juteršek nam je povedal, da so gasilci takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, ki so ju v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so v nadaljevanju še posuli cestišče razlitih motornih tekočin. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zapeljal preblizu roba vozišča in trčil v betonski zid. Dve osebi sta se v nesreči lažje poškodovali. Policisti bodo
po vseh ugotovljenih okoliščina izvedli ustrezen ukrep.

Komentarji uporabnikov
Tagi