Pri Domžalah trčilo šest osebnih in tovorno vozilo, tri osebe poškodovane

Danes okrog 16.15 ure je na štajerski avtocesti za priključkom Domžale proti Celju prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih šest osebnih in tovorno vozilo. V nesreči so tri osebe utrpele poškodbe in bile s strani reševalcev prepeljane v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče je bil dobre pol avtocesta v smeri Celja zaprta za ves promet, v nadaljevanju pa je dlje časa promet potekal samo po odstavnem pasu, zaradi česar so nastajali daljši zastoji.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na štajerski avtocesti za priključkom Domžale proti Celju obveščeni ob 16.18 uri. V nesreči pa je bilo udeleženih šest osebnih vozil in priklopnik. Ker je zaradi nesreče nastal večji zastoj, so imeli gasilci kar nekaj težav, da so prišli na kraj nesreče, ki so ga najprej zavarovali, v nadaljevanju pa odklopili akumulatorje na vozilih, pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi treh poškodovanih oseb, posuli cestišče razlitih tekočin ter v nadaljevanju po navodilih policistov z odstavnega pasu odstranili vozila ter na ta način sprostili promet, ki je nekaj časa tekel samo po tem pasu. Tri poškodovane osebe so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. Na intervenciji, ki je potekala hitro in učinkovito, je sodelovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale s tremi gasilskimi vozili.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih ugotovljeno, da je prišlo do dveh prometnih nesreč. V prvi je prišlo do naletnega trčenja, v katerem so bili udeleženi vozniki petih osebnih vozil. Do nesreče je prišlo ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v vozilo, ki se je zaradi razmer v prometu kot zadnje ustavilo v koloni. Pri tem sta bili lažje poškodovani povzročiteljica in ena izmed udeleženih voznic.

Do druge nesreče je prišlo, ker se je voznica umikala mestu prve nesreče, zapeljala na prehitevalni pas in zaradi neprilagojene hitrosti trčila v zadnji del tovornega vozila. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Policisti bodo izvedli ustezna ukrepa.

Je po besedah Korošca to danes že druga njihova intervencija. Nekaj po 12.30 uri so na zaprosilo reševalcev NMP Domžale posredovali na Slamnikarski cesti v Domžalah, kjer so reševalcem pomagali pri prenosu starejše ženske iz stanovanja do reševalnega vozila. Le-ta naj bi v stanovanju padla in utrpela hujše poškodbe, saj je bila potrebna reanimacija. Poškodovano žensko so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi