Pri avtocestnem priključku Blagovica trčili osebni vozili, ena oseba utrpela poškodbe

Nekaj po 19. uri sta regionalni cesti v Zgornjih Lokah, v križišču z avtocestnim priključkom Blagovica, trčili osebni vozili. V nesreči je ena oseba utrpela poškodbe, katero so gasilci iz vozila rešili s tehničnim posegom, v nadaljevanju pa so jo prevzeli reševalci in prepeljali v UKC Ljubljana.

Jani Jeraj, vodja izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči obveščeni ob 19.10 uri. Takoj po prihodu so skupaj z gasilci PGD Blagovica, PGD Lukovica in PGD Prevoje najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in poškodovano voznico rešili iz vozila ter pomagali reševalcem NMP ZD Domžale pri njeni oskrbi in prenosu do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so nato še posuli cestišče razlitih motornih tekočin.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da 57-letna voznica, ki je vozila po glavni cesti iz smeri Blagovice proti Lukovici, pri zavijanju na uvoz avtoceste ni upoštevala pravil prednosti ter zaprla pot nasproti vozeči 41-letni voznici. Pri tem je bila povzročiteljica lahko telesno poškodovana. Izdan ji je bil plačilni nalog zaradi kršitve določil 58. člena ZPrCP.

Miha Ulčar; Foto: PGD Blagovica

 

Tagi