Prevrnjen vlačilec zaprl avtocesto, na Želodniku trčila osebno in tovorno vozilo

Dnevna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je danes navsezgodaj zjutraj posredovala na dveh prometnih nesrečah. Ob 5.50 uri so prejeli obvestilo, da je na štajerski avtocesti med Blagovico in Trojanami prišlo do prometne nesreče med osebnim in tovornim vozilom, pri čemer se je slednje prevrnilo na bok in zaprlo cestišče. Ob 7.10 uri pa so prejeli obvestilo, da sta v križišču regionalne ceste na Želodniku trčila osebno in tovorno vozilo. V obeh nesrečah ni bilo poškodovanih, je pa nastala večja materialna škoda. Zaradi odpravljanja posledic nesreče, je bila dlje časa zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Trojanami.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 5.50 uri obveščeni o prometni nesreči osebnega in tovornega vozila na štajerski avtocesti med Blagovico in Trojanami (pred predorom Podmilj), v kateri se je tovorno vozilo prevrnilo na cestišče. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na obeh vozilih ter pregledali tovorno vozilo, če iztekajo motorne tekočine. Prečrpavanje goriva ni bilo potrebno, so pa še očistili cestišče. Na kraju so bili prisotni tudi gasilci PGE Celje in ACB Vransko, avtocestna policija, delavci Darsa ter reševalci NMP Domžale. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Po podatkih Policije je do prometne nesreče prišlo, ker je voznika osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču zaneslo in je trčil v odbojno ograjo ter obstal na sredini avtoceste. Za njim je pripeljal voznik tovornega vozila, ki se je trčenju v stoječe vozilo skušal izogniti in je odvil ostro desno. Med vozili je prišlo do manjšega trčenja, tovorno vozilo s priklopnikom pa je trčilo še v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok.

Na Želodniku trčila osebno in tovorno vozilo

Juteršek nam je še povedal, da so ob 7.10 uri prejeli obvestilo, da je v križišču na Želodniku prišlo do prometne nesreče osebnega in tovornega vozila. Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter očistili cestišče razlitih motornih tekočin. V nesreči ni bilo poškodovanih. Na kraju so posredovali tudi policisti.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi