Pred izvozom za Krtino trčila štiri vozila, tri osebe poškodovane

Danes nekaj pred 8. uro zjutraj je na štajerski avtocesti pred izvozom za Krtino, v smeri proti Ljubljani, prišlo do naleta štirih osebnih vozil. Na kraju prometne nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, ljubljanski policisti in reševalci NMP ZD Domžale, ki so tri poškodovane osebe prepeljali v UKC Ljubljana. Zaradi nepravilnega razvrščanja vozil, so imele reševalne enote kar nekaj težav pri prebijanju na kraj prometne nesreče.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči štirih osebnih vozil na štajerski avtocesti, približno štiristo metrov pred izvozom za Krtino, v smeri proti Ljubljani, obveščeni ob 7.55 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter pomagali reševalcem pri oskrbi treh poškodovanih oseb, ki so jih nato prepeljali v UKC Ljubljana. Prav tako so z vpojnimi sredstvi počistili cestišče razlitih tekočin.

V nesreči, v dveh avtomobilih so se nahajali tuji državljani, je bil udeležen tudi otrok, ki pa ni utrpel poškodb. Prestrašenega otroka so gasilci potolažili s plišastim medvedkom, ki so mu ga izročili. Poklicni gasilci so se pred kratkim »kadrovsko« okrepili z novimi sodelavci, ki imajo na intervencijah posebno nalogo. Plišasti medvedki se s poklicnimi gasilci vozijo v intervencijskih vozilih in pomagajo pri tolažbi otrok, ki so udeleženi ali pa prisotni kot priče v raznih nesrečnih dogodkih.

Reševalni pas

So se pa po besedah Jeraja intervencijske enote srečevale z nekaj težavami pri prebijanju na kraj prometne nesreče, saj se drugi udeleženci v prometu, predvsem tovornjaki, niso pravilno razvrstili na avtocesti in naredili reševalni pas. Zato ob tej priložnosti velja opozorilo vsem voznikom, da morajo v primeru zastoja na avtocesti, pustiti dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil. Vozniki na levem prometnem pasu, torej na prehitevalnem pasu, se morajo pomakniti povsem levo, vozniki na desnem prometnem pasu pa desno.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi