Pred izvozom za Krtino prišlo do trka dveh osebnih in tovornega vozila, štiri osebe poškodovane

Danes okrog 8.15 je na štajerski avtocesti pred izvozom za Krtino, v smeri proti Mariboru, prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tovorno in osebni vozili. V nesreči so štiri osebe utrpele poškodbe. Zaradi nesreče je bila štajerska avtocesta nekaj časa zaprta med priključkoma Domžale in Lukovica, v smeri proti Mariboru. Promet je bil preusmerjen na regionalno cesto Domžale-Želodnik Lukovica. Nastal je daljši zastoj.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na štajerski avtocesti, dober kilometer pred izvozom za Krtino, obveščeni ob 8.18 uri. V nesreči so bila udeležena tovorno in dve osebni vozili. Gasilci so takoj po prihodu najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri oskrbi poškodovanih udeležencev v nesreči, posuli cestišče razlitih tekočin in vozilo, ki se je prevrnilo na bok, postavili na kolesa.

Tomaž Tomaževic iz Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je do nje prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je trčil najprej v osebno vozilo pred njim, nato pa še v tovorno vozilo. Pri tem se je vozilo povzročitelja prevrnilo na streho, drugo osebno vozilo pa je odbilo v odbojno ograjo. V vozilu povzročitelja sta bila poleg voznika lažje poškodovana še dva potnika. Prav tako sta bila lažje poškodovana voznica in potnik v drugem osebnem vozilu. Promet v smeri Celja je bil zaradi ogleda in odpravljanja posledic nesreče oviran do 10. ure. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi