Pred izvozom za Domžale trčila štiri osebna vozila

Danes okrog 15.10 je na štajerski avtocesti pred izvozom za Domžale, iz smeri Šentjakoba, prišlo do naleta štirih osebnih vozil, od tega je eno vozilo vleklo počitniško prikolico. V nesreči ni bilo poškodovanih, je pa nastala večja materialna škoda. 

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči med Šentjakobom in Domžalami, pred izvozom za Domžale, obveščeni ob 15.12. uri. Takoj po prihodu so skupaj z gasilci GB Ljubljana zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče razlitih tekočin. V nesreči sta bila dve osebni vozili popolnoma uničeni. Med udeleženci nesreče, sta bila dva tuja državljana, eden pa je imel pripeto tudi počitniško prikolico.

“Po do sedaj zbranih obvestilih, je 40-letni voznik BMW-ja, zaradi nepravilnega izključevanja iz avtoceste, trčil v zadnje vozilo v stoječi koloni, ki je na izvozu nastala zaradi razmer v prometu. Vozilo udeleženca je odbilo naprej in je trčilo še v vozilo pred njim, tudi to vozilo je odbilo naprej in je trčilo še v vozilo četrtega udeleženca. V nesreči ni bil nihče od udeležencev poškodovan. 40-letni voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 0,66 mg/l alkohola v organizmu, odrejen mu je bil strokovni pregled,” je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče, ki se je pripetila pri izvozu za Domžale, povedal Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja »Nevarne vožnje v cestnem prometu«. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Zaradi ogleda in odpravljanja poledic prometne nesreče je bil promet v smeri Celja oviran do 17.30.

So pa gasilci CZR Domžale po besedah Hribarja zaradi manjše prometne nesreče – naleta osebnega in kombiniranega vozila, na štajerski avtocesti med Šentjakobom in Domžalami posredovali nekaj minut pred 13. uro. Tudi v tej nesreči ni bilo poškodovanih, nastala je manjša materialna škoda.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi