Pred Blagovico trčila štiri osebna vozila, dve udeleženki utrpeli poškodbe med umikanjem na varno

Danes okrog 6.15 ure je na štajerski avtocesti med Podmiljem in Blagovico, v smeri Ljubljane, prišlo do naleta štirih osebnih vozil. V sami nesreči ni bilo poškodovanih, sta pa dve udeleženki utrpeli poškodbe med umikanjem na varovano območje, ko sta v temi stopili v diletacijsko odprtino na viaduktu med smernima voziščema. Reševalci so ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Milan Peterc, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGE Celje in ACB Vransko, nam je povedal, da so bili o naletu štirih osebnih vozil na štajerski avtocesti med Podmiljem in Blagovico, v smeri Ljubljane, obveščeni ob 6.18 uri. Po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih udeleženk. Le-ti sta poškodbi nog utrpeli med umikanjem na varovano območje, ko sta v temi stopili v diletacijsko odprtino na viaduktu med smernima voziščema.

Peterca je pohvalil ostale udeležence v prometu, ki so naredili pravi reševalni pas na avtocesti, saj so lahko intervencijske enote brez težav prišle na kraj prometne nesreče. Zaradi prometne nesreče je bil nekaj časa zaprt prehitevalni pas na tem odseku.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca

 

Tagi