Pozor: V času odvoza kosovnih odpadkov bodite še posebej previdni. Pojavljajo se tudi tatvine!

V teh dneh na območju občine Domžale poteka odvoz kosovnih odpadkov, ki ga izvaja Javno komunalno podjetje Prodnik. Kot smo že vajeni iz preteklih let, v času odvoza kosovnih odpadkov po ulicah več dni skupaj kroži veliko število različnih vozil iz katerih skačejo ljudje in pregledujejo vsebino kosovnih odpadkov pred hišami, seveda z namenom, da bi našli kaj kar bi se dalo prodati naprej.

Vendar pa ne ostaja samo pri tem. S strani naše bralke smo bili danes obveščeni, da so v Domžalah iz petka na soboto neznanci odtujili dve kosilnici. Prav tako smo izvedeli, da je bila na Homcu pred dnevi odtujen kotel za žganjekuho, ki se je nahajal za hišo. Zato v teh dneh velja še posebna pozornost, saj je več kot očitno, da teh nepooblaščenih oseb ne mika samo vsebina kosovnih odpadkov, temveč tudi marsikaj, kar je kar vrednega in je na dosegu njihovih oči. Vredne predmete in stroje zato ne puščajte na prostem, temveč jih raje spravite na varno.

Pred kratkim smo na našem portalu objavili tudi nasvet občanom v primerih, ko pridejo do njih nenapovedane in neznane osebe. Nasvet za večjo previdnost objavljamo še enkrat. Na območju Policijske postaje Domžale je prišlo do več drznih tatvin, žrtve pa so bile predvsem starejši občani, ki jih osumljenci pod pretvezo (odkup odpadnega materiala, naprošajo za vodo, čisto "navaden" pogovor o urejenosti okolice hiše, ponujajo prodajo raznih priročnih predmetov ipd.) zvabijo iz hiše, tako da oškodovanec nima več nadzora nad objektom in preusmerijo njegovo pozornost s pogovorom. Medtem drugi storilec ali več, vstopi/jo v notranjost, od koder v večini primerov odtujijo denar, nakit ali druge vrednejše predmete. Da so bili okradeni, pa opazijo šele več ur po dogodku.

Na Policijski postaji Domžale občanom svetujejo naj imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano vizualno pod nadzorom, jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, objekt, ko le to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb, znamko, barvo in reg. št. vozila, s katerim so se pripeljali, ipd.

V kolikor postanete oškodovanec kaznivega dejanja na policiji priporočajo, da takoj obvestite policijo na št. 113 oziroma Policijsko postajo Domžale na tel. 01/7246580. Občane tudi naprošajo, da v kolikor zaznajo pojav oseb in vozil, ki jim niso poznana, njihovo vedenje/zadrževanje je sumljivo (dajejo videz da opazujejo objekt), da tudi o tem takoj obvestijo policijo na zgoraj navedeni telefonski številki, če želite biti anonimni pa o tem pokličite na anonimno telefonsko številko policije 080 1200.

Avtor: Miha Ulčar; Fotografija je simbolična
Tagi