POZOR: Pojavili so se sumljivi moški, ki pod pretvezo prosjačijo za denar. Ne nasedajte!

Bralka nas je opozorila, da že nekaj dni po Rodici postopajo neznani moški starosti med 30 in 40 let, ki prosjačijo za denar in sicer na zelo različne načine, v večini primerov prosjačijo za denar z navedbo konkretnih potreb, ki naj bi jih imeli. Po vsej verjetnosti so te »konkretne« potrebe samo pretveza, s katerimi želijo od ljudi zmamiti kakšen evro ali dva. Prav tako po vsej verjetnosti “operirajo” na širšem domžalskem območju.

Kot nas je še obvestila bralka, sama je imele direkten stik z dvema moškima v zadnjih dneh, oba naj bi vsaj za silo govorila slovensko, so občani na sumljive moške naleteli na več lokacijah na Rodici, med drugim tudi na Češminovi in Zoranini ulici. Bralko sta moška nagovorila s konkretnimi potrebami in ji tudi konkretno povedala koliko rabita. V obeh primerih sta prosjačila za tri evre. Eden moški jih je potreboval za bencin, drug moški pa ji je v zameno za tri evre ponujal posodo. Najraje pa ogovarjajo starejše občane, od katerih očitno najlažje zmamijo kakšen evro. Izvedeli smo še, da moški med sprehajanjem po ulicah tudi pogledujejo po okoliških hišah, zato ni odveč previdnost in skrb, da za seboj zaklepate, na dvoriščih pa ne puščate vrednih stvari, da slučajno ne dobijo nog.

Ob tej priložnosti ni odveč opozoriti, da velja posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti policisti zaznavajo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošajo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Miha Ulčar; Foto: shutterstock.com

Komentarji uporabnikov
Tagi