POZOR: Pojavili so se neznanci, ki zbirajo različne predmete. Ne nasedajte, da ne boste okradeni!

V naše uredništvo smo prejeli informacijo, da se na Viru in okolici vozi sumljivo osebno vozilo znamke Volkswagen Golf, podaljšane izvedbe, srebrno sive barve, v katerem se prevažata še bolj sumljiva moška, ki po vsej verjetnosti ne zbirata samo stare gume in akumulatorje, kakor govorita občanom, ki jih obiščeta. Ker so v zadnjem času v porastu kazniva dejanja s strani neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami obiščejo svoje žrtve, jih zamotijo in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov in denarja iz stanovanjskih objektov, ni odveč opomniti na previdnost.

S strani krajanke Vira pri Domžalah smo bili obveščeni, da sta se na dvorišče njihove stanovanjske hiše v dopoldanskem času z srebrno sivim golfom, podaljšane izvedbe, pripeljala dva moška. Da pa sta se lahko pripeljala na dvorišče, sta pred tem sama odprla ograjo. V tistem času se je domov vrnil stanovalec, ki je na svojem dvorišču zalotila neznani osebi z omenjenim vozilom. Neznana moška, ki sta ogledovala okrog hiše, sta stanovalcu povedala, da zbirata stare gume in akumulatorje. Nato pa sta sedla v avto in se po hitrem postopku odpeljala. Po naših informacijah so krajani Vira opazili tudi manjši tovornjak s sumljivimi potniki, ki naj bi krožil tam okrog. O dogodku so bili obveščeni tudi domžalski policisti, ki so že povečali aktivnosti v smeri izsleditve vozila in neznanih moških.

Ni odveč opozoriti, da velja posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti policisti zaznavajo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošajo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Tagi