Požigalci na delu: Na Kolodvorski cesti v Domžalah ponoči dvakrat goreli zabojniki

Poklicni gasilci CZR Domžale so morali minulo noč v dobrih štiridesetih minutah kar dvakrat posredovati na Kolodvorski cesti v Domžalah, kjer sta na dveh lokacijah gorela zabojnika za odpadno embalažo. Glede na to, da je šlo za požar zabojnikov in to na lokacijah v neposredni bližini in, da sta bila pred prihodom gasilcev obakrat premaknjena na cestišče, gre zagotovo za namerni požig.

Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prvem požaru zabojnika pri železniški postaji obveščeni ob 21.40 uri, o drugem požaru zabojnika v bližini marketa Mercator center pa ob 22.23 uri. Kljub hitremu posredovanju gasilcev sta bila oba zabojnika ob njihovem prihodu že popolnoma v plamenih. Gasilci so goreča zabojnika pogasili z vodo, sta bila pa v požaru popolnoma uničena. Potočnik nam je še povedal, da sta bila oba goreča zabojnika pred njihovim prihodom porinjena na sredino ceste in po vsej verjetnosti namerno požgana.

Več kot očitno je, da se je ponoči nekdo nevarno igral z ognjem. Pri svojem početju pa se ne zaveda, da se zaradi same sestave zabojnikov in njegove vsebine ob požaru razvije zelo visoka temperatura, ogenj pa lahko preskoči na vse kar se nahaja v neposredni bližini in povzroči še večjo škodo.

Kdor počne takšne neodgovorne in nevarne stvari, se ne zaveda, da s tem ogroža javno varnost in premoženje. Lahko bi pa primer povezali z dogodkom, ki se je minulo soboto pripetil v neposredni bližini, na Ljubljanski 72 v Domžalah, ko je skupina mladostnikov spraznila gasilne aparate na prah in z njimi pobelili hodnike in stopnišče in to vse do osmega nadstropja.  V obeh primerih ne gre za nedolžno igro. Pri takšnem početju si hitro lahko tudi sam opečeš prste …

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi