Požar uničil kurilnico stanovanjske hiše na Ljubljanski cesti v Domžalah

Danes nekaj po 17.30 uri je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše na Ljubljanski cesti 126 v Domžalah. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Domžale-mesto, ki so požar hitro pogasili in preprečili, da bi se ogenj iz kletnih prostorov razširil še na preostali del stanovanjske hiše.

Martin Juteršek, vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru v kurilnici na Ljubljanski cesti 126 v Domžalah, obveščeni danes ob 17.42 uri. Takoj po prihodu so skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto najprej pogasili požar v kurilnici, ki se nahaja v kletnih prostorih stanovanjske hiše, nato so iz prostora iznosili stvari, ki so se nahajale v kurilnici ter z nadtlačno prezračevalno napravo prezračili zadimljene prostore v kleti in v pritličju hiše.

Po besedah Martina Juterška naj bi do požara prišlo na kurilni peči oziroma gorilniku peči, nato pa se je vžgala plastika na kurilni peči, ki je popolnoma pogorela. Zaradi vročine, ki je nastala ob požaru so s stene kurilnice odstopile tudi ploščice. Na srečo so s hitrim posredovanjem gasilci požar pogasili in preprečili, da bi se ogenj razširil še v druge prostore. Prav tako na srečo v kurilnici ni bilo veliko drugega materiala oziroma shranjenih stvari. Je bila pa kurilna peč popolnoma nova.

Na intervenciji je sodelovalo sedem poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili in osem gasilcev PGD Domžale-mesto z dvemi vozili.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar in CZR Domžale

Tagi