Požar popolnoma uničil gostilno Pod žičnico pri spodnji postaji nihalke na Veliko planino

Danes nekaj pred deseto uro dopoldan je v gostilni Pod žičnico pri spodnji nihalki na Veliko Planino izbruhnil večji požar, saj so plameni, ki so zajeli prostore in ostrešje ter popolnoma uničili inventar, sporočajo na spletni strani Občine Kamnik. V požaru ni bil noben poškodovan.

Na kraju požara so posredovale enote PGD Kamniška Bistrica, PGD Kamnik in PGD Duplica, ki so se učinkovito spopadle z ognjenimi zublji ter preprečile širjenje požara na sosednji objekt. Enoti PGD Šmarca in PGD Nevlje pa sta bili v pripravljenosti. Kraj dogodka so si ogledali tudi župan Marjan Šarec ter podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar skupaj s poveljnikom Civilne zaščite Občine Kamnik mag. Matjažem Sršo.

Na spletni strani Občine Kamnik so še zapisali, da na intervenciji, ki še vedno traja, sodeluje 40 gasilcev. Požar pa je trenutno lokaliziran. Nastala je velika materialna škoda, območje pa so si ogledali policisti in kriminalisti, ki bodo izvedli ogled kraja ter ugotovili vzroke požara.

Iz družbe Velika planina d.o.o sporočajo, da je v požaru zgorel tudi sistem prodaje kart za nihalko, zato nihalka ne bo obratovala nekaj dni. Obiskovalci Velike planine, ki so že na planini bodo prepeljani z nihalko v dolino, saj nihalka in strojnica nista bili ogroženi in tudi ne poškodovani. Prav tako bodo do vzpostavitve novega sistema prodaje kart na planino peljali potnike, ki bodo morali na planino nujno. Do sanacije objekta gostilna ne bo obratovala. Nov sistem prodaje kart bodo poskušali vzpostaviti čim prej.

Vsem obiskovalcem se za nevšečnosti v družbi Velika planina d.o.o opravičujejo. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Kamnik
Tagi