Poskus ropa v Domžalah: V prodajalca trafike meril s pištolo in zahteval šteko cigaret

»To je rop! Dajte mi šteko Marlboro light«, so bile besede enega izmed dveh roparjev, ki je med tem s pištolo meril v prodajalca trafike, ki se nahaja na Kolodvorski ulici v Domžalah pri železniški postaji. Po prvih informacijah naj bi šlo za dva mlajša moška, ki sta si za dosego cilja, se pravi, da dobita šteko cigaret elitne klase, poskušala pomagati z orožjem. Na kraj poskusa ropa so takoj prihiteli policisti in kriminalisti PP Domžale.

Nekaj po 18.30 uri je na prodajno okence trafike, ki se nahaja pri železniški postaji v Domžalah stopil zaenkrat še neznani mlajši moški, ki je že takoj po pristopu dal prodajalcu vedeti, da je to rop in v njega meril s pištolo. Prodajalec takrat na srečo ni bil sam v trafiki, saj je imel ob sebi zeta, ki je takoj, ko je videl kaj se dogaja, zapustil trafiko in se pognal proti roparju. Takrat je k njemu pristopil še drugi ropar, ki je stal skrit malo stran od prvega. Ker je prisebni možakar zavpil, sta jo oba roparja takoj ucvrla.

Kot smo uspeli izvedeti, je bil ropar, ki je v prodajalca meril s pištolo, visok okrog 175 cm. Na sebi je imel rdečo bundo, črne hlače in obutev znamke Nike ter na sebi iste znamke nahrbtnik. Na obrazu pa je imel naglavno kapo, tako da so se videle samo njegove oči. Drugi ropar je bil od njega malo manjši, ker se je skrival v ozadju ni podatkov o njegovih oblačilih.

Roparja sta jo brez plena ucvrla vsak na svoj konec. Sta pa s svojim dejanjem povzročila veliko škodo, ki se jo ne da primerjati s šteko cigaret, če bi jo vzela. Prodajalca sta s svojim kriminalnim dejanjem, ki sta ga podkrepila s pištolo, zelo prestrašila. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi