Popoldansko neurje v domžalski občini povzročilo nekaj nevšečnosti

Današnje popoldanske nevihte so povzročile nekaj nevšečnosti tudi v domžalski občini. Zaradi odpravljanja posledic neurja so morali gasilci posredovali na kar nekaj intervencijah. V Študi je voda zalila stanovanjsko hišo, v Mali Loki je neurje poškodovalo nekaj dreves, pri tem je ena smreka padla na prizidek stanovanjske hiše, v Ihanu pa je veter odkril del strehe na gasilskem domu.

Poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale so skupaj z gasilci PGD Študa nekaj pred 17. uro posredovali pri črpanju vode iz stanovanjske hiše v Študi, kjer so odstranili tudi nekaj poškodovanih dreves.

Nekaj po 17. uri pa so poklicni gasilci CZR Domžale skupaj z gasilci PGD Pšata Dragomelj posredovali v Mali Loki, kjer je neurje poškodovalo nekaj dreves. Jernej Slapar, vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da je popoldansko neurje pri stanovanjski hiši v Mali Loki poškodovalo sedem smrek, pri tem je ena padla na prizidek stanovanjske hiše, ena pa v neposredno bližino. Gasilci so odstranili podrti smreki, ostale poškodovane pa so obžagali. Da je bilo neurje v tistem delu res močno, ki je po vsej verjetnosti ustvarilo vrtinec, pove tudi to, da je bila pred Malo Loko njiva s koruzo popolnoma poležana.

Matjaž Korošec, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, pa nam je povedal, da so bili nekaj po 18. uri obveščeni, da je neurje na gasilskem domu v Ihanu odkrilo del strehe in turna. Skupaj z domačimi gasilci PGD Ihan so sanirali poškodovani del strehe.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi