Ponoči v občini Mengeš kar tri intervencije gasilcev in policistov

Minulo noč je bilo za mengeške, topolske in kamniške gasilce ter policiste PP Domžale pestro. V razmiku dveh ur so namreč posredovali kar trikrat. Ob 21.30 uri so posredovali na Drnovem, kjer je v bližini komunalne deponije nekdo zakuril smeti, nato pa so v dobre pol ure posredovali še na dveh prometnih nesrečah, na cesti Topole-Mengeš in Loka-Mengeš.

Ob 21.30 uri so se gasilci PGD Mengeš in PGD Topole podali na Drnovo, kjer so pogasili goreče smeti (odpadno plastiko in vodnike), ki so jih zakurili neznanci. Prizorišče pa so si ogledali tudi policisti PP Domžale. Po prvih ugotovitvah materialna škoda ni nastala.

Ob 22.50 uri je na cesti Topole-Mengeš v občini Mengeš prišlo do prometne nesreče. Poleg mengeških in topolskih gasilcev so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali mesto nesreče ter nudili razsvetljavo policiji in reševalcem. Iz Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik vozila Opel Vivaro. Prometna nesreča naj bi se domnevno zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je v prometni nesreči dobil lahke telesne poškodbe. Pri vozniku je bila z indikatorjem alkohola ugotovljena stopnja alkohola v izdihanem zraku nad zakonsko dovoljeno stopnjo. V prometni nesreči je nastalo za okoli 3.400 EUR škode.

Med intervencijo na prometni nesreči Topole-Mengeš, pa je ob 23.21 uri prišlo na cesti Loka-Mengeš, do še ene prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila Daewoo in voznica osebnega vozila Peugeot. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je vzrok prometne nesreče izsiljevanje prednosti voznika osebnega vozila znamke Daewoo. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Skupna materialna škoda pa znaša 3.000 EUR, še sporočajo iz PU Ljubljana.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi