Ponoči potekala iskalna akcija pogrešanega otroka iz Domžal

Domžalski policisti so bili včeraj, nekaj pred 23. uro obveščeni, da je od doma iz Zaboršta pri Domžalah odšel 11-letni otrok. Ker s prvimi ukrepi in iskanjem otrok ni bil najden, so bili ob nekaj minut po polnoči za pomoč pri iskanju otroka zaprošeni tudi gasilci iz več domžalskih gasilskih društev in vodniki reševalnih psov. V iskalno akcijo se je vključil tudi helikopter slovenske policije.

Nočna iskalna akcija pogrešanega otroka, po podatkih policije naj bi obstajala možnost, da se je otrok podal iz Domžal proti Brodu pod Šmarno goro, se je srečno zaključila ob 2.15 uri zjutraj, saj so policisti otroka nepoškodovanega našli blizu križišča Dunajske in Štajerske ceste v Črnučah pri Ljubljani. Otroka so preventivno pregledali in oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in nato prepeljali domov.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicne gasilske enote CZR Domžale in Gasilske zveze Domžale nam je povedal, da so bili ob 0.24 uri obveščeni o pogrešanem otroku in obenem aktivirani za pomoč pri iskalni akciji. Za pomoč pri iskanju otroka so aktivirali gasilce CZR Domžale, PGD Domžale-mesto, PGD Dob, PGD Vir, PGD Studenec, PGD Ihan, PGD Stob-Depala vas, PGD Trzin, PGD Študa ter vodnike reševalnih psov SIP KZS in ZRPS. Skupaj je v iskalni akciji poleg policistov sodelovalo 78 gasilcev in 14 vodnikov psov.

Merkužič nam je še povedal, da so ob pričetku iskalne akcije s strani policije dobili opis otroka, da naj bi imel pri sebi svetilko in kam naj bi se morebiti napotil, zato je iskalna akcija potekala iz smeri Zaboršta proti območju Trzina in Ljubljane. V času iskalne akcije so policisti na območju proti Krtini našli svetilko, zaradi česar so iskalno akcijo usmerili tudi na to območje. Akcija se je srečno zaključila ob 2.15 uri, ko so otroka policisti našli na območju Črnuč.

Po naših neuradnih informacijah naj bi se otrok peš podal na obisk k babici in dedku, ki ju je zelo pogrešal, saj ju zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije ni videl že dlje časa.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi