Ponoči je velik požar zajel poslovni objekt na Hrastovi ulici v Domžalah

Danes ponoči, petindvajset minut čez polnoč, je velik požar zajel Tiskarno Omicron na Hrastovi ulici 18, v Domžalah. Zagorelo je v skladiščnem prostoru v velikosti 50 x 30 kvadratnih metrov.

Kot nam je povedal vodja gasilske intervencije Matjaž Korošec iz Cetra požarne varnosti Domžale, je bil ogenj ob prihodu prvih gasilskih enot na kraj požara, že popolnoma razvit in je segal že čez streho poslovnega objekta.

Ogenj je popolnoma uničil skladiščni prostor, kjer je zgorelo ostrešje in material, ki se je skladiščil. Je pa gasilcem uspelo rešiti vso pogonsko silo – stroje v vrednosti 1,5 mio EUR, tako da bo proizvodnja lahko tekla naprej. Ker je gorelo ostrešje je obstajala tudi velika verjetnost preskoka požara na sosednje stanovanjske hiše, zato so gasilci v sklopu intervencije tudi obvarovali 8 bližnjih stanovanjskih hiš pred morebitno širitvijo požara na bližnje stanovanjske hiše.

Na gašenju požara je sodelovalo 15 poklicnih gasilcev iz Centra požarne varnosti Domžale ter 126 prostovoljnih gasilcev iz celotne Gasilske zveze Domžale. Skupno je bilo na kraju požara 30 gasilskih vozil.

Požar so pogasili ob 5.30 uri. Še vedno pa je na požarišču postavljena požarna straža. Škoda je ogromna. Vzrok požara pa trenutno preiskujejo kriminalisti.

Na koncu je Korošec še povedal, da se zahvaljuje vsem gasilcem  za neutrudno zavzetost pri gašenju in reševanju, kljub hudemu mrazu in težavami z zmrzovanjem vode. Dodal je, da je bila intervencija uspešna in da nobeden od sodelujočih gasilcev ni bil poškodovan.

Avtor: Miha Ulčar; Foto Janez Ravnikar
Komentarji uporabnikov
Tagi