Policisti v Mengšu prijeli tri osebe, ki so neupravičeno zbirale prostovoljne prispevke

Zbiranje takšnih in drugačnih prostovoljnih prispevkov s strani neupravičenih oseb je postalo v današnjem času že kar stalnica. Nekateri, predvsem gre za tuje državljane, izkoriščajo naše nevladne organizacije, saj v njihovem imenu za svoj žep pobirajo prostovoljne prispevke. Takšen primer so domžalski policisti obravnavali v četrtek, 10. marca 2016 v Mengšu, kjer so po prijavi občanke, tudi prijeli tri zaslužkarje. Vsi pa so državljani Romunije.

S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so domžalski policisti v četrtek, 10. marca 2016, okrog 10. ure v Mengšu, na podlagi prijave občanke, pred trgovino prijeli tri osebe, ki so neupravičeno zbirali prostovoljne prispevke. Gre za 27-letna državljana Romunije in 47-letnega državljana Romunije. Vsem trem so policisti izdali plačilni nalog, zaradi neplačila globe pa jim začasno tudi zasegli dokumente. Na kraj so bili poklicani tudi predstavniki FURS-a, ki so izvedli postopek zasega vozila zaradi zavarovanja izvršbe.

Drzna tatvina v Lukovici
Danes okrog 5.30 ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec (star okrog 40 let, 170 cm, temnih kratkih las, oblečen v sivo bundo in sive hlače), oškodovancu, državljanju Romunije, potrkal na okno vozila Peugeot Boxer in ga opozarjal, da je z vozilom nekaj narobe. Ko je oškodovanec izstopil in preveril vozilo, je neznani moški izkoristil njegovo nepazljivost in iz vozila odtujil denarnico z dokumenti. Z dejanjem ga je oškodoval za približno 400 evrov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi