Policisti prijeli storilca velikih tatvin iz stanovanjskih hiš, ko je plezal (bežal) po žlebu!

Na območju Policijske postaje Kamnik so policisti v mesecu marcu obravnavali več primerov drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, kjer je storilec dejanje izvršil v času, ko so bili stanovalci doma. Z zbiranjem obvestil in intenzivno kriminalistično preiskavo so ugotovili identiteto storilca, ki je dejanja izvrševal. Prav tako policisti nadaljujejo s preiskavo v zvezi suma storitve tovrstnih kaznivih dejanj tudi na območju Domžal.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z omenjenim prijetjem storilca drznih tatvin povedala, da so kamniški policisti včeraj, 5. aprila 2016 popoldan, pridobili podatek, da se 28-letni osumljenec skriva v stanovanju na Jakopičevi ulici v Kamniku. Ko je osumljeni opazil policiste, je zaradi možnosti bega in preusmeritve policistov, na številko 113 naznanil lažno intervencijo – rop na Ljubljanski cesti, ki ga izvršujeta dva zamaskirana storilca. V času vožnje na kraj je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za lažno naznanitev dogodka, v tem času pa je skozi balkon stanovanja zbežal tudi osumljeni. Njegov beg (plezanje po žlebu) iz stanovanja je opazil občan, ki je o tem obvestil policiste, ki pa so bili takrat že na kraju. Osumljeni je bil nato izsleden in prijet.

28-letniku so policisti odvzeli prostost in bo predvidoma s kazensko ovadbo zaradi suma storitve štirih kaznivih dejanj velike tatvine na predrzen način in kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč, priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policisti nadaljujejo s preiskavo v zvezi suma storitve tovrstnih kaznivih dejanj tudi na območju Domžal. Osumljeni je bil že obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi