Policisti prijeli osumljenca poskusa uboja taksista v Domžalah

V soboto, 19. marca 2016, smo na našem portalu poročali o dogodku iz Domžal, konkretneje na Prešernovi cesti, v katerem sta dva neznana moška napadla taksista, domnevno zaradi spora v zvezi plačila prevoza. V dogodku je bil taksist huje telesno poškodovan, neznanca pa sta s kraja zbežala.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je danes povedala, da so policisti z zbranimi obvestili in dokazi ugotovili, da je 19. 3. 2016 voznik taksija opravil prevoz 21- in 22-letnega moškega iz gostinskega lokala v Ljubljani v Domžale. Ko so prispeli na Prešernovo cesto v Domžalah, je taksist izstavil račun za prevoz, pri tem pa ga je 21-letni moški, državljan Republike Slovenije, iz zadnjega sedeža napadel in ga pričel udarjati s pestmi, prav tako mu je z nožem zadajal več vbodnih ran. 22-letni moški, prav tako državljan Republike Slovenije, je v tem času vozilo zapustil in zbežal s kraja. Voznik in napadalec pa sta se v vozilu prerivala in nekako je pri tem oškodovancu uspelo napadalca zvleči iz vozila, pri čemer sta oba padla po tleh. Omenjeno je opazil očividec, ki se je pripeljal mimo z vozilom in o tem obvestil policijo. Medtem pa se je vrnil 22-letnik in napadalcu pomagal pobegniti s kraja, tako da je odrinil taksista, ki je zadrževal napadalca na tleh, in sta skupaj zbežala proti Kersnikovi ulici. Osumljenca sta zbežala na naslov prebivanja 22-letnika, kjer sta se pred policisti skrivala.

V nadaljevanju kriminalistične preiskave je bila ugotovljena identiteta udeleženih in 31. 3. 2016 so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave pri osumljenima. Obema je bila odvzeta prostost. Policisti so pri 21-letniku v okviru hišne preiskave med drugim zasegli še teleskopsko palico, bokser in kapo z izrezom za oči. Prav tako so policisti pri hišni preiskavi pri 22-letniku zasegli med drugim tudi teleskopsko palico in manjšo količino prepovedane droge konoplje rastline. 21-letnik je bil istega dne zaradi suma storitve poskusa uboja po 115. členu KZ-1C priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 22-letnik je bil po končanem postopku policistov izpuščen, zoper njega pa so podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoč storilcu po storitvi kaznivega dejanja po 282. členu KZ-1C. Noben od njiju še ni bil obsojen za kazniva dejanja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralec, PP Domžale
Tagi