Policisti prijeli oboroženega roparja bencinskih servisov v Domžalah in Kamniku

Policisti so kmalu po oboroženem ropu bencinskega servisa v Domžalah, prijeli osumljenca, 28-letnega državljana BIH, za katerega so po kriminalistični preiskavi ugotovili, da ima na vesti tudi nedavni oborožen rop bencinskega servisa v Kamniku.

V noči na sredo, 26. septembra 2018, okoli 3. ure so bili policisti obveščeni o oboroženem ropu bencinskega servisa v Domžalah. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj v zvezi pregleda terena in izsleditve storilca. Na podlagi zbranih obvestil in kriminalistične preiskave so policisti ugotovili, da je 28-letni moški, drž. BiH, zamaskiran vstopil v prostore bencinskega servisa in od zaposlenih zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z nožem in pištolo. Ena od prodajalk mu je iz blagajne izročila denar, storilec pa je nato zbežal. V dogodku ni bila nobena poškodovana.

Pri pregledu terena so policisti nekaj pred 4. uro na parkirišču v Domžalah izsledili vozilo Kia in opravili postopek z voznikom, ki je ustrezal opisu storilca oboroženega ropa. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da gre za osumljenca ropa, odvzeta mu je bila prostost in odrejeno pridržanje, pri njemu pa najdeni predmeti, ki so izvirali iz kaznivega dejanja (nož, imitacija pištole, oblačila, denar).

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da  je bilo v okviru kriminalistične preiskave ugotovljeno, da je 28-letnik osumljen še enega oboroženega ropa bencinskega servisa, in sicer z dne 22. 9. 2018, v večernih urah v Kamniku. Osumljeni je takrat pri izvršitvi ropa prav tako uporabil pištolo (op. jo nameril v prodajalki), in od njiju zahteval denar, ki sta mu ga izročili, sam pa je nato zbežal s kraja. Pri tem je odtujil nekaj sto evrov. Na podlagi odredbe sodišča je bila opravljena preiskava vozila in sobe, ki jo je osumljeni najel v enem od prenočišč v okolici Ljubljane. Zasežena sta bila dva mobilna telefona.

28-letni osumljenec bo tekom današnjega dne po vseh zaključenih aktivnostih kriminalistov, skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi