Policisti na avtocesti med Domžalami in Ljubljano ujeli več cestnih dirkačev

Preko vikenda in v tem tednu je bilo s strani policistov ugotovljenih več hujših cestno prometnih prekrškov, predvsem prekoračitev hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola. Ljubljanski prometni policisti so poleg voznika, ki je vozil po avtocesti s hitrostjo 272 km/h, ugotovili še več prekoračitev hitrosti na avtocesti, kjer so vozniki vozili več kot 200 km/h.

Na avtocesti med Domžalami in Ljubljano so tako poleg voznika, ki je vozil s 272 km/h, zaznali še prekoračitve  hitrosti kjer so vozniki vozili z 202, 205 in 209 km/h, na dolenjski avtocesti pa voznika, ki je vozil z 202 km/h. Poleg tega so imeli v postopku voznika, ki je po štajerski avtocesti vozil 197 km/h in je vozil pod vplivom  alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.40 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali,da je predpisana globa za omenjene prekoračitve hitrosti 1200 EUR in stranska sankcija 9 kazenskih točk, za vožnjo pod vplivom alkohola pa goloba 500 EUR in stranska sankcija 5 kazenskih točk.

Miha Ulčar; Foto: PU Ljubljana

Tagi