Policisti iz prometa izločili nevarna tovornjakarja, ki sta si prislužila vrtoglavi kazni

Včerajšnja popoldanska prometna nesreča na štajerski avtocesti pri Krtini, v kateri so bila udeležena tri tovorna vozila, o njej pa smo poročali tudi na našem portalu, je zaradi odstranjevanja vozil in čiščenja cestišča povzročila zastoj vse do Šentjakoba. Za dodatno gnečo in nervozo pri drugih udeležencih v prometu, pa so poskrbeli tudi takšni vozniki, kot je bil voznik tovornega vozila poljskih registrskih tablic, ki je po avtocesti na prehitevalnem pasu namenoma vozil vzporedno z drugim tovornim vozilom ter tako preprečeval ostalim vozilom, da bi ga prehiteli. To pa še ni bilo vse, kar so v nadaljevanju ugotovili policisti, zato sta si voznik in njegovo podjetje prislužila globo v višini 8.540 evrov.

Policisti so po sprostitvi prometa po včerajšnji prometni nesreči na avtocesti pri kontroli opazili, da je voznik tovornega vozila, poljskih registrskih oznak na levem-prehitevalnem prometnem pasu namenoma vozil vzporedno z drugim tovornim vozilom ter tako preprečeval vozilom na levem prometnem pasu da bi ga prehiteli in tako še dodatno povečeval gnečo.

Policisti so voznika ustavili in mu izrekli globo zaradi oviranja, poleg tega pa še zaznali, da je imel na tovornem vozilu nameščeno napravo, ki je lažno prikazovala podatke na tahografu. Ta je tako beležil počitek, čeprav je bil zaloten na vožnji. Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da sta bila zaradi vseh prekrškov voznik in njegovo prevozno podjetje kaznovana s skupno globo v višini 8.540 evrov. Nadaljnja vožnja je bila vozniku prepovedana.

Prevažal nepravilno naložen tovor

(Foto: PU Ljubljana)

Policisti so prejšnji teden v bližini Domžal iz prometa izločili voznika tovornega vozila, ki je prevažal nepravilno naložen in nepravilno pritrjen tovor. Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da so policisti PPP Ljubljana pri kontroli prometa na avtocesti A1 pri Domžalah ustavili voznika tovornega vozila, poljskih registrskih označb, ki je na priklopnem vozilu prevažal tovor (bazene), ki je bil nepravilno naložen in nepravilno pritrjen.

Prav tako so policisti ugotovili, da višina in širina priklopnega vozila s tovorom presega največje dovoljene mere, za kar bi prevozno podjetje potrebovalo dovoljenje za izredni prevoz. Ker voznik takšnega dokumenta ni imel, so policisti vozilo, do odprave napak tovora in pridobitve dovoljenja za izredni prevoz, izločili iz prometa. Prevoznemu podjetju je bila izrečena globa v višini 4.000 evrov, vozniku pa 1.240 evrov.

Miha Ulčar; Foto: PU Ljubljana

 

Tagi