Policija razkrila nove podrobnosti o trojnem umoru v Škocjanu pri Domžalah

Minulo soboto smo na našem portalu poročali o trojnem umoru, do katerega je prišlo v Škocjanu pri Domžalah, kjer je 24-letni moški z nožem na grozovit način umoril svojo babico, dedka in strica. V zvezi s tem kaznivim dejanjem zoper življenje in telo je dosedanji potek preiskave danes predstavil Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto PU Ljubljana.

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana je bil v soboto, 13. junija 2020, okoli 11.30 obveščen o kaznivem dejanju umora na območju Domžal. Z zbranimi obvestili, opravljenim ogledom kraja dejanja, ki ga je vodila dežurna  preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Ljubljani, ob prisotnosti dežurne državne tožilke okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani in zdravnika iz Inštituta za sodno medicino Ljubljana, je bilo ugotovljeno, da je 24-letni osumljenec prišel v stanovanjsko hišo, kjer so se takrat nahajali njegovi ožjih sorodniki – 81-letna ženska, ter 74 in 51-letna moška.

“Z večjim nožem katerega je prinesel s seboj je navedene sorodnike večkrat zabodel v telo in nato porezal tako, da so na kraju zaradi izkrvavitev umrli. Po dejanju je osumljeni s kraja sam poklical na telefonsko številko policije in naznanil opisano dejanje. Policisti so bili v nekaj minutah na kraju dogodka, kjer je bil osumljeni prijet pred stanovanjskim objektom in se prijetju ni upiral. Odvzeta mu je bila prostost in odrejeno pridržanje,” je povedal Zrinjski.

Osumljeni je bil danes s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor. Po besedah Zrinjskega motiv osumljenega za to dejanje ni znan, prav tako osumljeni s strani policije še ni bil obravnavan za kazniva dejanja.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let, lahko pa se izreče tudi dosmrtni zapor.

Miha Ulčar; Foto: PU Ljubljana

 

Tagi