Poklicni gasilci na pomoč priskočili občanki, ki je ostala pred zaklenjenimi vrati, na štedilniku pa pristavljeno hrano

Poklicni gasilci CZR Domžale so danes, nekaj minut po 14.30 uri priskočili na pomoč občanki na Ljubljanski cesti 93 v Domžalah, saj zaradi zaklenjenih vrat ni mogla vstopiti v stanovanje. Ker je imela na štedilniku pristavljeno hrano, je bila tudi močno zaskrbljena, da bi prišlo do pregretja in morebitnega požara.

Stanovalka je po tem, ko je na štedilnik pristavila hrano, zapustila stanovanje. V njem pa so se takrat še nahajali delavci, ki so izvajali dela. Ker so z deli končali pred povratkom stanovalke, so zaprli vrata in odšli, stanovalka pa je nato obstala pred zaklenjenimi vrati. Po besedah Matjaža Korošca, vodje III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata, skupaj s stanovalko vstopili v stanovanje ter izklopili štedilnik. Korošec nam je še povedal, da se hrana ni smodila, saj je občanka pravočasno podala prijavo.

Je imela pa III. izmena poklicne gasilske enote danes zelo pester dan. Zjutraj, nekaj minut pred 6.30 uro je enota ACB Vransko, posredovala na prometni nesreči na štajerski avtocesti pri izvozu za Vransko, kjer sta trčili osebni vozili. Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih. do prihoda reševalcem nudili pomoč poškodovani osebi ter posuli cestišče z absorbentom. Ob 10.50 uri so posredovali v Taboru v Domžalah, kjer so reševalcem NMP nudili pomoč pri prenosu obolele osebe iz prvega nadstropja stanovanjske hiše do reševalnega vozila. Proti večernim uram, pa so izvedli dezinfekcijo prostorov Občine Domžale.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi