Poklicni gasilci CZR Domžale v uri in pol kar dvakrat posredovali na Miklošičevi ulici v Domžalah

Poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale so morali danes v manj kot uri in pol kar dvakrat posredovati na Miklošičevi ulici v Domžalah. Najprej so posredovali pri odpiranju vrat in prenosu obnemogle osebe do reševalnega vozila, v druge pa so posredovali v prometni nesreči, ki se je pripetila v križišču Miklošičeve in Slamnikarske ulice, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.

Vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, Matjaž Hribar, nam je povedal, da so danes ob 14.06 uri prejeli obvestilo, da je v stanovanju tretjega nadstropja na Miklošičevi ulici v Domžalah padla starejša občanka. Zaradi padca ni mogla odpreti vrat, so pa njeno vpitje slišali sosedje, ki so na pomoč poklicali gasilce in reševalce. Poklicni gasilci so najprej s tehničnim posegom odprli zaklenjena vrata stanovanja ter nato nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri prenosu občanke do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.28 uri pa so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da se je v križišču Miklošičeve in Slamnikarske ulice v Domžalah pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Hribar nam je povedal, da so takoj po prihodu najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter posuli motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. V nesreči, do nje naj bi prišlo zaradi neupoštevanja prednosti, ni bilo poškodovanih. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi