Poklicni gasilci CZR Domžale v prvi polovici dneva posredovali na štirih prometnih nesrečah

Dnevna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je danes v prvi polovici dneva posredovala v štirih prometnih nesrečah. Zjutraj je v Trzinu prišlo do padca motorista, nekaj ur kasneje sta v križišču industrijske cone v Trzinu trčila osebno vozilo in motorist s sopotnico, v Hribu nad Ribčami v občini Moravče se je voznik s kombiniranim vozilom prevrnil na bok, med Trojanami in Blagovico pa je voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in pristala v jarku.

Primož Žnidar, namestnik vodje IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili v jutranjih urah obveščeni o padcu motorista v Trzinu. Na kraju njihova pomoč ni bila potrebna, saj so bili tam že prisotni policisti in reševalci. Ob 11.17 uri so prejeli obvestilo, da sta v križišču v industrijski coni pri Piramidi trčila osebno vozilo in motorist s sopotnico. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu in motorju ter posuli razlite motorne tekočine na cestišču. Voznik in sopotnica motornega kolesa sta utrpela poškodbe. Do prihoda reševalcev NMP Domžale so jima prvo pomoč nudili gasilci. Reševalci so poškodovana dokončno oskrbeli ter ju prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih Policije je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v motorista. Pri tem sta se motorist in potnica na motorju lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ob 12.51 uri pa so po besedah Žnidarja prejeli obvestilo, da se je na ovinku na regionalni cesti na Hribu nad Ribčami (Katarija) v občini Moravče voznik s kombiniranim vozilom prevrnil na bok. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, z dvigalom postavili prevrnjeno vozilo na kolesa, odklopili akumulator ter posuli razlite motorne tekočine na cestišču. Voznik v nesreči ni utrpel poškodb.

O prometni nesreči voznice osebnega vozila, ki je na regionalni cesti med Trojanami in Blagovico zapeljala s cestišča in pristala v jarku, pa so bili gasilci po besedah vodje intervencije Andreja Vilarja obveščeni ob 13.42 uri. Pred prihodom gasilcev CZR Domžale je bila voznica izven vozila. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč voznici do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so jo v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti. Po naših neuradnih informacijah naj bi voznico med vožnjo obšla slabost, zaradi česar naj bi zapeljala s cestišča.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi