Poklicni gasilci CZR Domžale v letu 2023 opravili več kot 400 intervencij

Leto 2023 bo najverjetneje mnogim ostalo v spominu zaradi avgustovskih poplav, ki so prizadele večji del Slovenije ter povzročile veliko gmotno škodo in marsikomu spremenile življenje. Takrat so na pomoč nemudoma priskočile številne pristojne službe in vsak, ki je želel in je na svoj način tudi lahko. Opravljene so bile številne intervencije, ki bodo zagotovo ostale zapisane v spominih. Kot so na družabnem omrežju zapisali poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale, v končni seštevek intervencij za leto 2023 niso vključena posredovanja, ki so jih opravili pri julijskem neurju in avgustovskih poplavah, ko njihova vozila nekaj dni skoraj niso videla garaže. Takrat je bil v Depali vasi v akciji uporabljen celo čoln.

V Centru za zaščito in reševanje Domžale so v letu 2023 zabeležili kar 402 intervenciji. Posredovali so pri 71 požarih (26 objektov, 23 vozil, 10 zabojnikov, 5 dimniških in 7 v naravi).

V 142 prometnih nesrečah so priskočili na pomoč 110 poškodovanim osebam, med njimi 23 kolesarjem, 12 motoristom in 7 pešcem. V seštevku so pomagali 160 poškodovanim ali obolelim osebam.

V 37 primerih so nevarne snovi v različnih situacijah ogrožale življenje, zdravje ali premoženje, za razliko od vode, kar se je pripetilo v 26-tih primerih. Za silo so oskrbeli 12 streh in s cest odstranili 27 podrtih dreves. 33 krat so s tehničnim posegom omogočili vstop v objekt ali vozilo. 11 posredovanj je bilo namenjenih pomoči živalim (ali zaradi živali).

Poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale želijo vsem srečno in zdravo leto 2024, ob tem pa upajo na srečanja zgolj na prijetnih družabnih dogodkih.

Avtor: Petra Petravič, Foto: Karin Božič Zupančič in CZR Domžale

 

Tagi