Poklicni gasilci CPV Domžale imeli zelo delavno nedeljo

Tretja izmena poklicnih gasilcev CPV Domžale, ki jo vodi Matjaž Korošec je imela danes kar polno dela. Posredovali so namreč kar na treh intervencijah, med katerimi je bil zjutraj najprej dimniški požar v Ihanu, nato so posredovali v podhodu na cesti Ivana Pengova pri Prodajnem centru Breza, kjer se je poškodoval invalid-paraplegik, nato pa še na Aškerčevi cesti v Domžalah, kjer je zaradi dotrajane napeljave iztekalo kurilno olje.

Na prvi intervenciji ki se je zgodila ob 07:17 uri šlo je za dimniški požar v Ihanu na Igriški cesti 7, kjer so po besedah vodje izmene CPV Domžale Matjaža Korošca, sodelovali z dvema voziloma ter 5 poklicnimi gasilci, druga intervencija je bila ob 14:06 uri na podhodu poleg stanovanjskega bloka na ulici Ivana Pengova 22, kje se je zaradi poledenele ceste prevrnil invalid na invalidskem vozičku. Pri tem je utrpel hujše poškodbe. Poklicni gasilci so pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Na intervenciji so sodelovali trije poklicni gasilci z enim vozilom.

Na tretjo intervencijo pa so bili poklicani ob 16.18 uri, ko je Aškerčevi 11 v Domžalah prišlo do iztekanja kurilnega olja. Po besedah Korošca je do njihovega prihoda izteklo približno 80 litrov kurilnega olja. Gasilci so s pivniki in vpojnimi sredstvi počistili kurilnico in preprečili nadaljnje iztekanje goriva. Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev z dvema voziloma.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CPV Domžale
Tagi