Pod Trojanami v prometni nesreči motorista in osebnega vozila dve osebi utrpeli hujše poškodbe

Včeraj nekaj pred 19. uro zvečer sta pod Trojanami, v križišču regionalne ceste Ljubljana-Celje in priključkom za avtocesto ter cesto v Izlake, trčila motorist in osebno vozilo. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, PGE Celje, gasilci PGD Lukovica, Blagovica, Prevoje, policisti in reševalci NMP ZD Domžale, ki so dve huje poškodovani osebi prepeljali v UKC Ljubljana.

Matjaž Korošec, vodja nočne izmene CZR Domžale, nam je povedal, da so obvestilo o prometni nesreči v križišču na regionalni cesti pod Trojanami, prejeli ob 18.42 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, nato pa nudili pomoč reševalcem pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, šlo je za motorista in sopotnico, ki so ju nato reševalci NMP ZD Domžale z reševalnima voziloma prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so odklopili tudi akumulatorja na motorju in osebnem vozilu ter posuli cestišče z absorbentom.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da se je v soboto, ob 18.40 uri pri naselju Trojane, na regionalni cesti pripetila prometna nesreča III. kategorije s hudimi telesnimi poškodbami zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, ena pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Nastala je materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 10.000 EUR.Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 50-letni voznik osebnega vozila Mazda vozil iz smeri naselja Orehovica proti križišču z regionalno cesto št. 447 ( pri uvozu na avtocesto A1). Ko je pripeljal do navedenega križišča s prednostno – regionalno cesto št. 447, je zapeljal v križišče, kjer je zavijal levo proti gostišču Trojane. V tistem trenutku je pravilno po prometnem pasu za naravnost pripeljal 42-letni voznik motornega kolesa Yamaha s potnico (37), in sicer iz njegove leve strani, torej iz smeri gostišča Trojane. Ob trčenju ju je vrglo naprej preko sprednjega dela vozila, kjer sta obležala na vozišču. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Potnica je po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe, voznik MK pa hude telesne. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, Miha V.
Tagi