Počilo na trzinski obvoznici, udeležena tri osebna vozila, ena oseba utrpela poškodbe

Danes, okrog 16.30 ure je na trzinski obvoznici, za križiščem pri industrijski coni Trzin proti Ljubljani, prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Po podatkih policije sta najprej trčili dve vozili, čez nekaj minut pa je v eno vozilo, ki je bilo udeleženo v nesreči in obstalo na cestišču, z neprilagojeno hitrostjo trčila voznica. Oba trka sta bila izredno močna, saj je eno izmed udeleženih vozil pristalo v jarku travnika, drugo pa na drugem voznem pasu obvoznice. V nesreči je ena oseba utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana.

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na trzinski obvoznici obveščeni ob 16.33 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče razlitih tekočin. V nesreči je bilo udeleženih pet oseb, med njimi je ena oseba utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev NMP Domžale prepeljana v UKC Ljubljana. V nesreči je nastala velika materialna škoda, saj so bila vsa tri vozila popolnoma uničena. Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi policisti.

V zvezi z dogodkom na trzinski obvoznici, nam je Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana povedala, da je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Domžalam, ter zapeljal iz desnega na levi prometni pas. Pred tem se ni prepričal, če lahko to varno stori, zato je s sprednjim delom trčil v zadnji del vozila, ki je vozilo po levem prometnem pasu. Voznik udeleženega vozila je zaradi trčenja izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal desno izven vozišča in obstal v obcestnem jarku. Povzročitelj nesreče je ustavil in odhitel pomagati ponesrečenemu vozniku, ki se je lažje poškodoval.

“Nekaj minut zatem se je v isti smeri pripeljala voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v zadnji del vozila povzročitelja, ki je ostalo po prvem trčenju na levem prometnem pasu. V tej nesreči ni bil nihče poškodovan,” je pojasnila Aleksandra Golec.

Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom, ki je bil pri vseh negativen. Obema povzročiteljema je bil izdan plačilni nalog.

Zaradi prometne nesreče je bila nekaj časa zaprta glavna cesta Trzin – Črnuče, za križiščem pri industrijski coni Trzin proti Ljubljani. Prav tako je bil zaprt tudi skrajno levi pas iz smeri Črnuč proti Domžalam.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi