Počilo na trzinski obvoznici, tri osebe poškodovane

Danes, okrog 17. ure sta na trzinski obvoznici v križišču z industrijsko cono trčili osebni vozili. V nesreči je nastala večja materialna škoda, tri osebe pa so utrpele lažje poškodbe.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o nesreči dveh osebnih vozil na trzinski obvoznici v križišču z industrijsko cono obveščeni ob 17. uri. Skupaj z gasilci PGD Trzin so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi treh poškodovanih oseb. Na kraju so posredovali tudi policisti.

Do nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja prednosti, in sicer naj bi voznica, ki je pripeljala iz ljubljanske smeri, v križišču zavijala levo in zaprla pot drugi voznici, ki je peljala v smeri Ljubljane.

Spomnimo, da je bilo v tem križišču v preteklosti že več podobnih nesreč, tudi s hujšimi posledicami. Mogoče ne bi bilo odveč opozoriti pristojne, da bi bilo potrebno pretok prometa v tem križišču urediti na drugačen način oz. signalizacijo, ki bi preprečevala križanja vozil. Veliko voznikov iz domžalske smeri pripelje v to križišče z večjo hitrostjo in marsikdo, ki zavija levo, težko oceni hitrost nasproti vozečega vozila.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Tagi