Po trku z osebnim in tovornim vozilom, kombinirano vozilo pristalo na boku

Včeraj, nekaj minut pred 22.30 uro je na štajerski avtocesti pri izvozu za Lukovico, v smeri Celja, prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena osebno, tovorno in kombinirano vozilo. Slednje se je prevrnilo na bok, voznik pa je pri tem utrpel poškodbe.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 22.17 uri obveščeni, da so na štajerski avtocesti pred izvozom Lukovica, v smeri Celja, trčili osebno, tovorno in kombinirano vozilo. Slednje se je prevrnilo na bok, voznik pa se je pri tem poškodoval. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Domžale ter odklopili akumulator na kombiniranem vozilu. Prav tako so preprečili iztekanje hidravličnega olja iz dvigala, ki je bilo nameščeno na kesonu kombiniranega vozila. V nadaljevanju so gasilci z vpojnimi sredstvi posuli cestišče razlitih motornih tekočin ter odstranili poškodovano osebno vozilo s prehitevalnega pasu in sprostili promet. Na kraju so bili prisotni tudi policisti in delavci Darsa. Reševalci so poškodovanega voznika prepeljali v UKC Ljubljana.

Po besedah Hribarja je bil poškodovani voznik ob njihovem prihodu že izven vozila, pri tem so mu pomagali soudeleženci v nesreči in ga nato tudi oskrbeli. Po naših neuradnih informacijah naj bi voznik kombiniranega vozila najprej trčil v osebno vozilo, nato v tovorno vozilo in se prevrnil na bok.

Hribar nam je še povedal, da so okrog 19. ure gasilci CZR Domžale posredovali na tehnični intervenciji v Dobu pri Domžalah, kjer so iz stanovanjske hiše odstranili sršenje gnezdo, ki je bilo za lesenim opažem.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi