Po poskusu ropa 18-letnik prišel še do osnovne šole, kjer je fizično napadel učitelje

Policisti so morali danes okrog 12. ure posredovati na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah, saj je v šolske prostore brez dovoljenja stopil bivši učenec. Na opozorila učiteljev se ni odzival, do njih pa je bil nasilen, saj je s tremi učitelji fizično obračunal s pestmi. Vodstvo šole je nemudoma obvestilo policijo, ki je takoj ukrepala in nasilneža pridržala. Ta je bil po vsej verjetnosti pod vplivom prepovedanih substanc, saj se je vedel nenavadno. Nihče izmed učencev v dogodku ni bil poškodovan ali kakorkoli ogrožen. Dva učitelja, ki sta utrpela lažje telesne poškodbe, pa sta nato sama iskala zdravniško pomoč. Je pa vodstvo šole o dogodku že obvestilo vse starše.

Dogodek na domžalski osnovni šoli so potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana. Nataša Pučko nam je povedala, da so policisti na kraju ugotovili, da je 18-letnik prišel v prostore zavoda in fizično napadel tri zaposlene, pri čemer sta dva utrpela lahko poškodbe. Oba sta nato sama iskala zdravniško pomoč. V dogodku po zdaj zbranih obvestilih ni bil poškodovan noben od učencev. 18-letniku so policisti na kraju odvzeli prostost in zaradi njegovega neuravnovešenega vedenja na kraj poklicali reševalce, ki so ga odpeljali na zdravniški pregled. Oseba je ostala v zdravniški oskrbi.

»V nadaljevanju zbiranja obvestil so bili policisti obveščeni, da je 18-letnik pred omenjenim dogodkom, prav tako v Domžalah, na ulici poskusil izvršiti rop nad občanom in mu s silo odtujiti mobilni telefon, kar pa mu ni uspelo. Občan je v dogodku utrpel lahke telesne poškodbe. V zvezi obeh dogodkov policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja nasilništva in poskusa ropa, prav tako še preverjajo okoliščine motiva 18-letnika,« nam je še povedala Nataša Pučko.

Na šoli naredili vse, da so bili otroci zavarovani

Kot smo že omenili v uvodu je vodstvo šole takoj po dogodku obvestilo starše, v katerem so tudi navedli, da so do prihoda policistov z vsem prisotnimi učitelji poskrbeli za varnost učencev, jutri pa bodo o dogodku na izredni razredni uri z učenci znova spregovorili o neljubem dogodku in strategiji ravnanja ob takšnih primerih.

Mag. Petra Korošec, ravnateljica OŠ Venclja Perka nam je povedala, da današnji dogodek na šoli iskreno obžalujejo in da so naredili vse, da so bili otroci zavarovani. Kaj je bivšega učenca pripeljalo do tega, da je prišel na šolo, ni znano, se je pa vedel dokaj nenavadno. Ob prihodu v šolske prostore naj bi stopil do učiteljev ter se z njimi mirno pogovarjal. Kar naenkrat pa naj bi postal nasilen, saj se je s pestmi lotil učiteljev. »Otroci očividci, ki so se v času dogodka nahajali na šolskem igrišču, so verjetno zelo vznemirjeni, zato smo starše v obvestilu prosili, da jim prisluhnejo in jih pomirijo. Takoj, ko smo opazili obisk bivšega učenca in njegovo nenavadno obnašanje, smo ukrepali, do njega pa so pristopili učitelji. Ker se je v nadaljevanju odzval nasilno smo na pomoč poklicali tudi policiste. Tudi v bodoče bomo storili vse, da poskrbimo za varnost otrok in zaposlenih,« je še povedala mag. Petra Korošec.

O dogodku je vodstvo šole obvestilo tudi Občino Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

 

Tagi