Po avtocesti vozil v nasprotni smeri, nato pa trčil v prikolico Darsa

Včeraj malo pred 23. uro je na avtocesti pri cestninski postaji Kompolje prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo, ki je trčilo v prikolico Darsa, ki je stala v cestni zapori. Na kraju prometne nesreče so posredovali poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale, uslužbenci Darsa in policisti. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje v nasprotno smer.

Vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, Matjaž Hribar, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči, ki se je pripetila na avtocesti Blagovica-Kompolje, obveščeni ob 22.47 uri. Do prometne nesreče je prišlo, ko je voznik osebnega vozila vozil po nasprotnem voznem pasu, nato pa je trčil v prikolico Darsa, ki je stala v cestni zapori. Pri trčenju sta bila osebno vozilo in prikolica uničena. V nesreči ni bilo poškodovanih. Gasilci so takoj po prihodu skupaj z uslužbenci Darsa najprej zavarovali kraj prometne nesreče, razsvetljevali kraj nesreče ter odklopili akumulator na osebnem vozilu.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je bil včeraj nekaj pred 23. uro OKC PU Ljubljana obveščen, da na avtocesti Celje – Ljubljana, pri kraju Blagovica vozi voznik v nasprotno smer. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so bili po nekaj minutah dodatno obveščeni, da je voznik trčil v priklopno vozilo vzdrževalca ceste.

Policisti so z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je 21-letni voznik z osebnim vozilom znamke BMW vozil po avtocesti iz smeri Blagovice proti Trojanam po nasprotnem smernem vozišču avtoceste. Pri tem je trčil v priklopno vozilo vzdrževalca ceste. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,88 mg/l alkohola v organizmu). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje.

Policisti glede vožnje 21-letnika nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri podanih sumov storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi