Pirotehnika povzročila smrtne poškodbe

Včeraj malo po 18. uri zvečer so gasilci PGD Prevoje pri Šentvidu dobili obvestilo, da se je v naselju Prevoje pri Šentvidu v občini Lukovica, zgodila nesreča pri uporabi pirotehničnega sredstva.

Po poročanju RTVSLO se je včeraj zvečer v naselju Prevoje pri Šentvidu v občini Lukovica, zgodila nesreča pri uporabi pirotehničnega sredstva. Po do zdaj zbranih podatkih je pri uporabi pirotehničnega izdelka izstreljena raketa poletela v zrak, nato pa spremenila smer in trčila v 56-letno žensko, ki je stala v bližini. Kljub hitri pomoči je poškodovana umrla na kraju dogodka.

Policisti Policijske uprave Ljubljana nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ki ga je osumljen 37-letni svojec. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

”Nepremišljena, neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov, namenjena zgolj nekaj sekundam zabave, lahko posameznike zaznamuje za vse življenje. Povzroči hude telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči itd.), oziroma ima lahko hude posledice, ki so tudi usodne. Zelo moteča je za živali in onesnažuje okolje. V policiji uporabo odsvetujemo. Če se temu ne morete upreti, pa jo uporabljajte vsaj varno in uvidevno. Torej tako, da to drugih ne moti in ne ogroža, ter ob upoštevanju vseh zakonskih omejitev. Neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov je težava vseh, zato starše, skrbnike, učitelje in vzgojitelje prosimo, naj opozarjajo na nevarnosti in možne posledice,” so še dodali s Policijske uprave Ljubljana.

Karin Božič Zupančič

 

Tagi