Osebno vozilo na strehi na Perkovi ulici, poškodovan pešec v Domžalah

Tudi včerajšnje pozno popoldne in večer za gasilce CZR Domžale nista minila mirno. Posredovali so namreč pri dveh prometnih nesrečah, pri prvi se je zaradi trčenja prevrnilo osebno vozilo, v drugi nesreči je bil poškodovan pešec. 

Vodja intervencije, Robert Koščak, nam je sporočil, da so bili ob 17.37 uri obveščeni o prometni nesreči na Perkovi ulici v občini Domžale. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj dogodka, reševalcem NMP Domžale pa pomagali pri prenosu poškodovanih v reševalno vozilo. Poškodovani osebi sta bili prepeljani v UKC Ljubljana. Prevrnjeno osebno vozilo so gasilci postavili na kolesa, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet v križišču odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ob 19.01 so poklicni gasilci CZR Domžale, prejeli obvestilo o še eni prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču Ulice Matije Tomca in Slamnikarske ulice v Domžalah, kjer je osebno vozilo trčilo v pešca. Gasilci so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, ki je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili okoli 19. ure obveščeni o dogodku na Ulici Matije Tomca v katerem je bil lažje poškodovan moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je zaradi opitosti pri hoji čez prehod za pešce padel in se lažje poškodoval.

Karin Božič Zupančič; Foto: CZR Domžale

Tagi