“Ognjeni zublji zajeli poslovni prostor v vasi Hudo”

V regijskem centru za obveščanje, so včeraj zvečer s strani lastnika podjetja v vasi Hudo pri Radomljah, prejeli klic o dimu in vidnem plamenu na njegovem poslovnem objektu. Pri tem je obstajala tudi možnost, da se v samem objektu, ki ga je zajel ogenj, nahajata dva zaposlena.

RECO Ljubljana je po klicu takoj obvestil Center požarne varnosti Domžale, kateri je preko pozivnikov in SMS obveščanja takoj aktiviral PGD Radomlje. Po prihodu na kraj požara, je PGD Radomlje glede na obseg požara takoj zaprosil za aktiviranje celotnega Sektorja Radomlje: PGD Homec in PGD Rova.
Ker se je poleg poslovnega objekta nahajal tudi prostor za hranjenje jeklenk propan-butana, so takoj po prihodu gasilci en napad usmerili proti temu prostoru, drugi napad pa so izvedli proti samemu objektu, kjer se je že razvil požar. Hkrati pa so poskrbeli za hlajenje dvorišča, kjer so se nahajali izolacijski materiali.

Ekipa gasilcev z dihalnimi aparati se je takoj po prihodu na prizorišče požara odpravila v notranje prostore, saj naj bi bila tam ujeta dva zaposlena. Na srečo so ju pravočasno našli ter ju nepoškodovana spravili iz gorečega objekta. Gasilci so požar hitro pogasili in preprečili najhujše.

Na srečo je šlo le za vajo, ki so jo v Sektorju Radomlje izvedli v okviru Meseca požarne varnosti.

Kot nam je povedal vodja vaje, poveljnik PGD Radomlje Borut Kaplja, je bil namen vaje preizkusiti usposobljenost gasilcev pri posredovanju na dokaj nedostopnem terenu za večja vozila. Na vaji je sodelovalo sedeminštirideset gasilcev s šestimi gasilskimi vozili. Na samo izvedbo vaje pa nima pripomb, saj je bila izvedena po načrtu. Da bila bila vaja čim bolj podobna realni intervenciji, so bili prostori, kjer so posredovali gasilci, dobro zadimljeni, za kar je poskrbel Klemen Baloh.

Sektorska vaja je predstavljala zaključek radomeljskega dneva odprtih vrat. Že dopoldne so namreč v OŠ Preserje pri Radomljah učencem 7., 8. in 9. razreda prikazali gašenje z ročnimi gasilniki. Izvedli pa so tudi evakuacijo vrtcev Kekec in Mlinček. Vaja pa je bila pika na »i«, uspešnega dneva, je še povedal Kaplja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar
Komentarji uporabnikov
Tagi