Ogenj na štajerski avtocesti: Na Trojanah gorel vlačilec, v Domžalah gorelo osebno vozilo

Poklicni gasilci CZR Domžale so morali danes v malo manj kot dveh urah in pol posredovati na dveh intervencijah na štajerski avtocesti. V obeh primerih pa je prišlo do požara na prometnih vozilih. Okrog 6.30 ure zjutraj je na štajerski avtocesti pred predorom Trojane, v smeri Ljubljana zagorel vlačilec, malo pred 9. uro dopoldan pa je na relaciji Domžale – Krtina, zagorelo osebno vozilo. Zaradi požarov in intervencij so na štajerski avtocesti nastali zastoji.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru vlačilca na štajerski avtocesti, pred predorom Trojane, obveščeni danes ob 6.35 uri. Takoj po prihodu so skupaj s poklicnimi gasilci PGE Celje zavarovali kraj intervencije, ter se lotili gašenja požara na zadnjem delu prikolice vlačilca. Gasilci so do prihoda reševalcem nudili pomoč vozniku vlačilca, ki se je zastrupil z dimom, medtem, ko je gasil požar.

Po besedah Korošca je do požara na vlačilcu prišlo med vožnjo in sicer naj bi zablokirala zadnja kolesa zaradi napake pri zavorah, pri tem pa se je vnel zadnji del prikolice, na katerem je ukrajinski voznik v poljskem vlačilcu prevažal aluminijev silikat. Gasilci so s hitro in usklajeno intervencijo požar pogasili in preprečili širjenje. »Voznika, ki se je takoj, ko je opazil požar, lotil gašenja, pri tem pa se je zastrupil z dimom, so reševalci NMP ZD Domžale prepeljali v UKC Ljubljana. Je pa voznik takoj, ko je opazil požar ustavil in ni nadaljeval vožnje v predor Trojane. V nasprotnem primeru, bi bile lahko posledice požara veliko hujše,« je povedal Korošec. Na intervenciji je sodelovalo 7 poklicnih gasilcev CZR Domžale s termi vozili in šest gasilcev PGE Celje z dvemi vozili.

Korošec nam je še povedal, da so se tudi tokrat med prihodom na intervencijo soočili z nepravilnim razvrščanjem voznikov na avtocesti, ki so oteževali prihod intervencijskih vozil na kraj požara. Bil pa je v času intervencije premet na omenjenem odseku avtoceste na obeh straneh popolnoma zaprt. Med zaprtjem je eden izmed voznikov osebnega vozila zapeljal na nasprotni pas avtoceste in v obratni smeri nadaljeval vožnjo, ki pa ni trajala dolgo, saj so ga policisti ustavili v Blagovici in ga izločili iz prometa.

Požar osebnega vozila na relaciji Domžale – Krtina
»Ob 8.54 uri dopoldan smo dobili obvestilo, da je na štajerski avtocesti na relaciji Domžale – Krtina prišlo do požara osebnega vozila znamke BMW 520 letnik 2013,« je povedal Korošec. Gasilci so takoj po prihodu najprej zavarovali kraj intervencije in se lotili gašenja. Kljub temu, da je bilo vozilo ob njihovem prihodu popolnoma v plamenih, so požar hitro pogasili ter preprečili, da bi se razširil v potniško kabino vozila. V požaru je bil uničen motor vozila, kjer tudi prišlo do požara. V požaru nihče izmed potnikov ni utrpel poškodb, je pa nastala materialna škoda. Na intervenciji je sodelovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale s tremi vozili. 

Kot nam je še povedal Korošec, so tudi v omenjenem primeru vozniki z nepravilnim razvrščanjem oteževali dostop intervencijskim vozilom.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, bralec
Komentarji uporabnikov
Tagi