Občina Domžale posodila agregate Občini Tolmin in napotila pomoč v Občino Postojno

V zadnji naravni nesreči, ki je prizadela večji del Slovenije, občina Domžale ni utrpela večje škode. Le na posameznih severnih predelih občine je bila nekaj časa motena oskrba z električno energijo. Ker ni več težav z električno distribucijo na območju občine Domžale sta se župan Občine Domžale, Toni Dragar in poveljnik CZ Občine Domžale, Marko Žagar odločila, da takoj posodijo proste agregate ogroženim občinam.

Pomoč so ponudili Občini Kamnik in Moravče, vendar so jim zatrdili, da agregatov ne potrebujejo, zato so jih posodili Občini Tolmin.

Štab CZ Občine Domžale in Štab CZ Občine Tolmin že vrsto let dobro sodelujeta na področju zaščite, reševanja in pomoči, skupaj sta se udeležila številnih usposabljanj in izobraževanj, poleg tega pa nam je Občina Tolmin ponudila svojo pomoč ob velikem požaru na stolpnici v Domžalah. Pomoč v obliki agregatov je za Občino Tolmin najbolj dobrodošla, saj so številni ljudje še vedno brez električne energije.

Kot je dejal župan Toni Dragar, je naravna ujma, ki je prizadela Slovenijo, povzročila ogromno gmotno škodo, poleg tega pa stisko številnih ljudi. Brez električne energije je še vedno veliko družin, posameznikov in starejših ljudi, sanacija električnega omrežja pa bo glede na razsežnost nesreče, dolgotrajna. »Zato smo se odločili, da posodimo agregate takoj, ko jih ne bomo več potrebovali«, je dodal Dragar.

Občina Domžale bo pomagala tudi Občini Postojna. Jutri se bo v Postojno odpravila enota občinske taborniške reševalne enote, Rod skalnih taborov Domžale. Taborniki bodo v Postojni postavili mobilno kuhinjo pred Kriznim centrom Postojna in ogroženim ljudem delili tople obroke.

V tako obsežni nesreči, katere ne pomnimo, se župan zahvaljuje vsem prostovoljcem – gasilcem, pripadnikom civilne zaščite, delavcem elektro podjetij, gozdarjem in policistom, ki na območju občine Domžale odpravljajo posledice nesreče.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale
Tagi