Občanu med kurjenjem suhega vejevja ogenj ušel izpod nadzora

Okrog 14.45 ure je na Savski cesti v Domžalah občanu med kurjenjem suhega vejevja ogenj ušel izpod nadzora, ogenj pa je že zajel bližnjo živo mejo in drevo. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto, ki so požar hitro lokalizirali in pogasili.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so ob 14.48 uri prejeli obvestilo, da je občanu med kurjenjem suhega vejevja in listja, ogenj ušel izpod nadzora, saj so ognjeni zublji že zajeli bližnjo živo mejo in drevo. Gašenja požar se je z vrtno garnituro za zalivanje lotil občan sam, vendar neuspešno, zato je poklical na pomoč gasilce. Ker se je ogenj zelo razplamtel, je bil v nevarnosti tudi bližnji kozolec, ki se je nahajal na sosednji parceli, na kozolcu pa je bilo naloženo seno. Korošec nam je povedal, da so takoj po prihodu požar na površini približno 8 kvadratnih metrov hitro lokalizirali in pogasili.

Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili in deset gasilcev PGD Domžale-mesto z dvemi vozili.

Zaradi daljšega obdobja suhega vremena je vejevje in listje trenutno zelo suho, zato velja opomniti na previdnost pri kurjenju na prostem.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi