Ob trku v drug tovornjak zmečkalo kabino, voznik brez hujših poškodb

Danes nekaj pred 13.30 uro je na štajerski avtocesti pri Krtini v smeri proti Celju prišlo do naleta treh tovornih vozil. Trčenje je bilo izredno silovito, saj je kabina enega izmed tovornjakov, ki se je zaletel v zadnji del drugega tovornjaka, povsem uničena, voznik pa jo je na srečo odnesel brez hujših poškodb.

Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, odstranili poškodovane dele tovornjakov in z vpojnimi sredstvi posuli večjo količino razlitih tekočin. Reševalci NMP Domžale so na kraju oskrbeli poškodovanega voznika. Dve tovorni vozili s prikolico sta uničeni, eno pa zelo poškodovano.

Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila okoli 13.30 na štajerski AC od uvoza Krtina proti Lukovici, v kateri so bila udeležena tri tovorna vozila. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče (dve tovorni vozili so pristojne službe uspele odstraniti, tretjega, ki je bilo v nesreči najbolj poškodovano, so odstranili okoli 17. ure), pa je nastal zastoj vozil vse do Šentjakoba.

“Prometno nesrečo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil voznik (drž. Madžarske) tovornega vozila znamke DAF s priklopnikom, ki je trčil v tovorno vozilo s pripetim priklopnikom pred njim. Slednjega je odbilo naprej še v drugo tovorno vozilo s pripetim priklopnikom. Oba udeležena voznika sta drž. Poljske. Povzročitelj se je v nesreči lahko telesno poškodoval, nastalo pa je za več tisoč evrov materialne škode,” je o okoliščinah prometne nesreče povedala Nataša Pučko.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi