Novi operativni gasilci na zaključni zaščitno-reševalni vaji v Trzinu

V Trzinu je v četrtek, 26. marca 2015, v večernih urah potekala zaključna zaščitno-reševalna vaja, na kateri so sodelovali tečajniki, ki so v mesecu marcu obiskovali nadaljevalni tečaj za gasilca, ki je potekalo pod okriljem Gasilske zveze Domžale. Na zaključni vaji, ki je potekala na objektu, ki se nahaja nasproti trzinske cerkve, so tečajniki pokazali vse svoje znanje, ki so si ga pridobili na teoretičnem in praktičnem usposabljanju.

Na zaključni vaji je 44 tečajnikov izvajalo reševanje iz zadimljenega objekta ter gašenje požara. Na "prizorišče požara" so prišli tudi mladi nadebudni gasilci pionirji iz PGD Trzin ter si z zanimanjem ogledali potek vaje. Ob koncu vaje je poveljnik GZ Domžale, Matjaž Merkužič sodelujočim na zaščitno-reševalni vaji dejal, da so zelo dobro opravili svojo nalogo reševanja in gašenja.

Mentorji na zaključni vaji so bili: Matjaž Merkužič, Matjaž Hribar, Matjaž Korošec, Marko Kajfež, Igor Šarc, Branko Sojer, Marko Kovač in Jani Grat. Vajo so si ogledali tudi predsednik GZ Domžale, Stane Kovač, podpredpredsednik GZ Domžale, Tone Pavlič in častni poveljnik GZ Domžale, Janez Breceljnik.

Z uspešno zaključenim nadaljevalnim tečajem za gasilca so si tečajniki sedaj pridobili naziv izprašani gasilec, kar pomeni, da bodo sedaj lahko sodelovali na resničnih intervencijah. Gasilska zveza Domžale pa je s tem pridobila novih 44 operativnih gasilcev. Mnogi med njimi se bodo v prihodnosti udeležili še nadaljnjih izobraževanj, usposabljanj in specializacij.

Več foto utrinkov iz zaključne zaščitno-reševalne vaje si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Borut Kaplja; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi