Nočno neurje močno prizadelo Prelog pri Ihanu

Ponoči so nevihte z močnimi sunki vetra zajeli skoraj vso državo in povzročili kar nekaj nevšečnosti. V občini Domžale je vremenska ujma povzročila največ škode naselju Prelog pri Ihanu, kjer so sunki vetra podirali drevesa, odkrivali strehe in trgali električno napeljavo.

Ob 3.18 uri zjutraj so bili poklicni gasilci CPV Domžale s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni, da je v naselju Selo pri Ihanu podrlo veliko drevo, ki je padlo na tamkajšnjo stanovanjsko hišo in na osebno vozilo.

Kot nam je povedal vodja tretje izmene CPV Domžale, Matjaž Korošec, so poklicni gasilci takoj izvozili z tremi vozili, istočasno so aktivirali še domače gasilce PGD Ihan. Zaradi močnega naliva ravno v tistem času, je bila otežena tudi vožnja. Že v naselju Prelog so na cesti ležale televizijske antene, prav tako je bila cesta zalita z vodo. Po besedah Korošca je v Selu pri Ihanu veter podrl velik oreh, ki je poškodoval večji del stanovanjske strehe in v bližini parkirano osebno vozilo znamke Audi A4.

Kasneje so gasilci posredovali še v Prelogu kjer je neurje povzročilo največ škode in sicer na Breznikovi 19 in 23, Stari cesti 2 in 4, Pod Hribom 4, 6, 9 in 7, Tablarjevi 4 in 10, kjer so sunki vetra odkrivali strehe. Na Tablarjevi 10 pa je veter podrl kozolec pod katerim je bil parkiran traktor in kmetijska mehanizacija. Na Breznikovi 23 je smreka padla na električni vod, zato so bili na tej hišni številki nekaj časa brez elektrike. Prav tako je bilo še na nekaterih lokacijah potrgani električni vodi, zato so gasilci poklicali Elektro Ljubljana, da so izklopili električno napeljavo, da so lahko prekrivali strehe. Dobro uro je bila zaprta tudi glavna cesta skozi Ihan. Obvoz je bil urejen skozi Študo.

Na intervenciji so sodelovali poklicni gasilci CPV Domžale s tremi vozili in 6 gasilci; gasilci PGD Ihan s dvema voziloma in 18 gasilci; gasilci PGD Domžale-mesto s štirimi vozili in 20 gasilci. Ob 6. uri zjutraj pa so na pomoč prišli še gasilci PGD Študa z dvema voziloma in 6 gasilci.

Trenutno intervencija gasilcev še poteka, na delu pa so tudi že krovci. Kot nam je še povedal Korošec se zahvaljuje vsem gasilcem, ki so požrtvovalno pomagali pri odpravi posledic neurja. Prav tako se zahvaljuje krajanom za strpnost in pomoč pri izvajanju intervencije, ki je bila po besedah Korošca uspešna in zgledno izvedena.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Matjaž Korošec, David Kodba
Komentarji uporabnikov
Tagi