Nočna kronika: avto v potoku, prevrnjen tovornjak in zabojnik v plamenih

Nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je imela minulo noč polne roke dela, saj je posredovala na dveh prometnih nesrečah in na požaru zabojnika. V Spodnjih Jaršah je gorel komunalni zabojnik, na Rovah je osebno vozilo zapeljalo v Rovščico, na štajerski avtocesti pred izvozom za Domžale pa se je tovorno vozilo s priklopnikom ob trku v obcestno ograjo prevrnilo na bok.

Robert Koščak, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili 15 minut čez polnočjo obveščeni, da na Jarški cesti v Spodnjih Jaršah gori zabojnik za komunalne odpadke. Ob prihodu so najprej zavarovali kraj požara, nato pa skupaj z gasilci PGD Jarše – Rodica pogasili goreč zabojnik. Slednjega je požar uničil. Na kraju so posredovali tudi policisti.

Čez dobrih petnajst minut so po besedah Koščaka prejeli obvestilo, da je na cesti Rova-Kolovec osebno vozilo zapeljalo v potok Rovščica. Ob prihodu so skupaj z gasilci PGD Rova zavarovali kraj dogodka in v nadaljevanju s hiabom osebno vozilo dvignili iz potoka. Poškodovanih ni bilo. Na poškodovanem vozilu so odklopili akumulatorje in posuli razlite tekočine. Na kraju je posredovala tudi policija.

Ob 3.03 uri pa so prejeli obvestilo, da se je na štajerski avtocesti Krtina-Domžale, pred izvozom za Domžale, tovorno vozilo s priklopnikom ob trku v obcestno ograjo prevrnil na bok. Koščak nam je povedal, da so gasilci po prihodu najprej zavarovali kraj prometne nesreče, do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale oskrbeli lažje poškodovano osebo, zatesnili rezervoar, iz katerega je teklo gorivo ter prečrpali okoli 400 litrov goriva. Nadaljnjo sanacijo nesreče je prevzel DARS skupaj s pogodbenimi službami. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti.

Po podatkih policije, je do nesreče prišlo, ker je voznik tovornega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato izgubil nadzor nad vozilom, ki je najprej trčilo v ograjo na levi strani, nato pa ga je odneslo še v ograjo na desni strani, kjer se je vozilo nato prevrnilo na bok iz vozila pa se je stresel tovor. V nesreči se je potnica v vozilu lažje poškodovala, vozniku pa je bil izdan plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je na omenjenem odseku še vedno oviran promet in nastajajo zastoji. Promet na avtocesti poteka po enem voznem pasu, možen pa je tudi obvoz po vzporednih cestah, kjer je prav tako zgoščen promet

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi